آرایشی و زیبایی

کراتینه مو چیست و چگونه انجام میشود

کراتینه یک روش شیمیایی است که در آن با استفاده از ماده‌ای به نام کراتین، موهای فر، مجعد و وز شما را به موهای صاف و لخت تبدیل می‌کنند. البته کراتینه مو دائمی نیست و بسته به شیوه نگهداری شما از مو‌های‌تان بین سه تا شش ماه ماندگاری دارد. در کل کراتین یک پروتئین است که به طور طبیعی در مو‌های شما وجود دارد.

کراتین چیست؟

کراتین یکی از پروتئین‌های اصلی موجود در مو، ناخن، دندان و پوست است و حدود ۷۰ درصد ساختار آنها را تشکیل می‌دهد. این پروتئین، ساختمان ظاهری این اندام‌ها را تعیین می‌کند و باعث چگونه به نظر رسیدن آنها می‌شود و در حفظ سلامتی مو و ناخن و … بسیار موثر است. استفاده مداوم از حالت دهنده‌های حرارتی مثل اتو مو، سشوار و بابلیس یا به کاربردن غیر اصولی رنگ مو و دکلره بر روی موها و دیگر دلایل محیطی همچون قرارگیری در معرض نور آفتاب و آلودگی‌های محیطی موجب آسیب دیدن و از بین رفتن ساختمان کراتینی موها شده و نهایتا جلوه طبیعی و سالم آنها را مخدوش می‌کند.

کراتین چیست؟

مزایای کراتینه کردن مو

کراتینه کردن مو موجب ایجاد یک لایه محافظ بر ساقه موی شما در برابر عوامل آسیب زننده خارجی می‌شود و ساقه موی شما را از شکنندگی حفاظت کرده و مقاومت آنها را در برابر استفاده از وسایل حرارتی حالت دهنده مو و یا عوامل محیطی مثل اشعه خورشید و آلودگی محیطی افزایش خواهد داد.

  • بافت و ساختار موی شما را با پر کردن ناهمواری‌های موجود در ساختار ساقه مو و کوتیکول‌ها یکدست خواهد کرد و با این کار موجب افزایش ضخامت موهای نازک و آسیب دیده نیز خواهد شد.
  • درخشندگی و براقیت خاصی را به ظاهر موی شما خواهد بخشید که یک ویژگی نیمه دائم و طولانی مدت است و نیاز به تمدید و ترمیم روزانه نخواهد داشت.
  • وز موهای شما را به طور کامل از بین خواهد برد و امکان حالت دهی آنها را نیز بسیار بیشتر خواهد کرد.

عوارض کراتین مو

با توجه به اینکه فرآیند کراتینه کردن موها، روندی کاملا شیمیایی است، عوارض کراتین مو نیز دور از ذهن نیست و بایستی در این مورد کاملا مراقب سلامت خودتان باشید.

مواد شیمیایی موجود در کراتین مو مثل فرمالدهید بسیار مضر و خطرناک هستند و به نوعی یک ماده تحریک کننده ایجاد سرطان محسوب می‌شود. بنابراین در استفاده از کراتین مو باید در رعایت موارد ایمنی بسیار توجه به خرج دهید.
کراتینه کردن مو همانطور که قبلا هم اشاره کردیم یک فرایند نیمه دائمی به حساب می‌آید و نیاز به ترمیم دارد. ترمیم‌های پی در پی و استفاده مکرر از مواد کراتین علاوه بر هزینه گزاف خود باعث نازک شدن موها و تضعیف ساختمان کوتیکولی‌ شان نیز می‌شود.

نتیجه به دست آمده از کراتین برای هر فردی با توجه به ساختمان موی شخص متفاوت است و ممکن است پس از استفاده از مواد کراتین دچار آلرژی و یا مشکلات پوستی شوید که توصیه می‌شود در این صورت حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

مراحل کراتینه مو

برای انجام کراتینه در منزل مهارت مواد گذاری، آشنایی با براشینگ و اتو کشی ضروری است. همچنین شما باید وسایل مورد نیاز کراتینه ذکر شده در بالا را در اختیار داشته باشید، تجهیزات غیر ضروری مذکور تنها برای استفاده افراد حرفه ای، در مراکز زیبایی است.

وسایل ضروری:

  • اتو مو مخصوص
  • سشوار
  • برس دوطرفه
  • مواد کراتینه
  • شامپو قبل و بعد
  • کاسه
  • قلم
  • گیره تقسیم

وسایل غیر ضروری:

  • گان نانو استیم
  • ماکرومیست
  • کلامازون
  • دستگاه فوتون
  • ویال
  • آنالیزور مو
  • عینک کار با مواد
  • ماسک تنفسی

مراحل کراتینه مو

مرحله اول: شستن مو با شامپو

ابتدا موها را با شامپو قبل کراتینه (نمره یک)؛ برای دو مرتبه بشویید. مو را از آلودگی و چربی کاملا پاک کنید و ۳ الی ۵ دقیقه خوب ماساژ دهید. این شامپو باید دارای خاصیت ضد پسماند (anti residue) باشد،تا هیچ رایحه و افزودنی روی مو به جای نگذارد.

مرحله دوم: هیدروژن رسانی به مو

اگر کراتینه در منزل انجام میدهید نیاز به انجام این مرحله نیست؛ انجام این مرحله در سالن زیبایی می تواند حدود ده درصد اثر صافی را افزایش دهد. هیدروژن رسانی به مو از طریق گان نانو استیم و یا ماکرومیست انجام می شود.

مرحله سوم: خشک کردن کامل مو

با باد ملایم سشوار موها را خشک کنید؛ و ۹۵ درصد رطوبت آن را بگیرید. دقت کنید که این درصد گفته شده با توجه به دستورالعمل درج شده بر روی بدنه مواد، می تواند تغییر کند.

مرحله چهارم: قسمت بندی مو

به کمک شانه دم باریک و گیره سر موها را به ۱۰ الی ۳۰ قسمت تقسیم کنید.

مرحله پنجم: مطالعه دستورالمعل سازنده محصول

هر محصول دارای دستورالعمل خاص خود می باشد. نحوه کراتین کردن مو از موادی به مواد دیگر می تواند تفاوت داشته باشد. بطور مثال، مواد برزیلی دارای قرنطینه و اکثر مواد آمریکایی با اتو کشی بیشتر انجام میشوند. برخی برند ها نیازمند سبک سازی مواد و مکث طولانی تر هستند.

مرحله ششم: مواد گذاری

موها را از یک سانت مانده به ریشه به مواد آغشته کنید. این کار می تواند به کمک قلم مخصوص و شانه دندانه درشت، بهتر انجام شود. توجه کنید بیش از اندازه از مواد استفاده نکنید.

مرحله هفتم: جذب مواد

اجازه دهید مواد بر اساس مدت زمان درج شده بر روی بدنه محصول (۴۰ الی ۵۰ دقیقه)، روی مو مکث داشته باشد. همزمان موها را با استفاده از کلاه مخصوص بپوشانید، تا رطوبت مواد حفظ شود.

مرحله هشتم: براشینگ

مهم ترین مرحله در آموزش کراتینه مو براشینگ است. کاری که باید مانند یک آرایشگر حرفه ای، مهارت زیادی در انجام آن داشت. هدف از سشوار کشیدن در این مرحله صرفا خشک کردن مو نیست؛ هدف اصلی فعال کردن پیوند های کلاژنی به منظور اتو کشی بهتر در مرحله بعدی است.

مرحله نهم: اتوکشی

اتو سرامیکی خود را روی ۲۳۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. موها را به دسته های کوچک تقسیم کنید و هر لایه را ۵ مرتبه اتو بکشید. برس دوطرفه در این مرحله می تواند به شما کمک زیادی کند. از مکث زیاد اتو و همچنین حرکت کند دست ها پرهیز کنید. این کار باعث سوختگی مو و یا ریزش مو در آینده می شود.

مرحله دهم: شست و شو نهایی

در انتها به کمک شامپو نمره ۳ (تثیبت کننده) مو را با ملایمت و مکث ۳ دقیقه بشویید. سپس با باد ملایم سشوار و بدون دخالت حوله آن را خشک کنید. اگر هم محصولتان نیاز به قرنطینه داشت این شست و شو را با ۳ روز تاخیر انجام دهید.

جمع بندی

در نتیجه، کراتینه مو یک روش رایج برای صاف کردن، احیا و تقویت موهای وز و آسیب‌دیده است که با استفاده از پروتئین کراتین، سطح مو را ترمیم کرده و ظاهری براق و صاف به آن می‌بخشد. این فرآیند با استفاده از مواد کراتینه تخصصی و حرارت اتو مو انجام می‌شود تا کراتین در کوتیکول مو نفوذ کرده و ساختار آن را تقویت کند. کراتینه مو بسته به نوع مو و مواد مورد استفاده، می‌تواند بین ۳ تا ۶ ماه ماندگاری داشته باشد و در این مدت، نیاز به مراقبت ویژه مانند استفاده از شامپوهای بدون سولفات و پرهیز از رطوبت زیاد دارد. این روش برای افرادی که به دنبال کاهش وزی و آسان‌تر شدن حالت‌دهی موهای خود هستند، گزینه‌ای مناسب است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *