
کمبود چه ویتامینی باعث ریزش مژه میشود
اختلالات تغذیه ای از جمله کمبود پروتئین، کمبود بیوتین و کمبود آهن از سایر دلایل ریزش ابرو و مژه هستند. برخی عفونت ها مثل سیفلیس، عفونت ویروسی مثل ویروس تب خال، جذام، عفونت های قارچی و برخی دلایل عفونت های انگلی نیز منجر به بروز این عارضه می گردد.
در مرحله اول با شناخت این عوامل شما میتوانید جلوی تشدید ریزش مژه را بگیرید و در قدم بعدی با استفاده از روشهای درمانی، امکان این را خواهید داشت که تاثیر مخربی که روی مژههایتان ایجاد شده را از بین ببرید و مژههایتان را به حالت اولیه بازگردانید. در کنار تمامی این موارد، با استفاده از برخی محصولات طبیعی و مفید، شما امکان این را خواهید داشت که حتی مژههای خود را از چیزی که هست نیز بلندتر و پرپشتتر کنید. به هر حال اگر شما نیز به دنبال کسب اطلاعات بیشتر راجع به علت ریزش مژهها هستید و میخواهید در رابطه با روشهای پرپشت کردن و بهبود شرایط آنها بدانید، با ما همراه باشید.
بررسی چرخه زندگی مژهها
برای کسب اطلاعات در رابطه با دلایل ریزش مژه و شناخت این که چه فاکتورها و عواملی میتوانند باعث ریختن مژهها شوند، شما باید راجع به چرخه زندگی مژهها نیز بیشتر بدانید. درست است که کمبود ویتامین و برخی مواد معدنی میتواند باعث ریزش مژهها شود و در چرخه زندگی آنها اختلال ایجاد کند؛ اما علاوه بر این موارد، فاکتورهایی مانند عفونت و التهاب نیز میتوانند تأثیر زیادی در ریزش مژهها داشته باشند. همچنین، وجود هرگونه ایراد در چرخه زندگی مژهها نیز تاثیر بسیار زیادی در ریزش آنها خواهد داشت. به طور کلی چرخه زندگی مژهها شامل سه فاز آناژن، کاتاژن، و تلوژن میشود. اجازه دهید در ادامه بیشتر در رابطه با این فازها با هم صحبت کنیم.
فاز آناژن
این فاز بین یک ماه الی ۴۵ روز طول میکشد و به عنوان فعالترین چرخه زندگی مژهها شناخته میشود. در این شرایط، فولیکول مژهها به منبع تغذیه یا رگهای خونی متصل است تا بتواند به خوبی رشد کند و به ارتفاع و استحکام مدنظر برسد.
فاز کاتاژن
در فاز کاتاژن، ارتباط مژه از منبع تغذیه قطع و مژه آرام آرام کوچک میشود. این مرحله در برخی موارد تا حدود ۳ هفته ادامه خواهد داشت.
فاز تلوژن
در این مرحله مژهها در فاز استراحت قرار دارند و در برخی موارد ممکن است که ریزش مژه در این فاز اتفاق بیفتد.
بررسی دلایل ریزش مژه
شناخت دلایل ریزش مژه به شما کمک خواهد کرد تا متوجه شوید چه فاکتورها و عواملی میتوانند باعث ریزش مژههای شما شوند و شما چگونه میتوانید با حذف این عوامل و یا توجه به برخی فاکتورهای ساده، جلوی ریختن مژههای خود را بگیرید. به طور کلی، مژهها بعد از پایان عمرشان خواهند ریخت و این موضوع غیر قابل اجتناب است. اما در شرایطی که مژهها بدون رد کردن فاز استراحت در حال ریختن باشند، جای نگرانی وجود دارد. در این شرایط شما باید برای درمان اقدامات لازم را انجام دهید. مرحله اول درمان، شناخت دلیل این اتفاق است. اجازه دهید این موارد را باهم بررسی کنیم.
کمبود ویتامین
یکی از مهمترین مواردی که میتواند باعث ریزش مژه شود، کمبود ویتامین است. حال ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که کمبود چه ویتامینی باعث ریختن مژههای شما خواهد شد. به طور کلی تمامی ویتامینها برای رشد و نمو بدن ما ضروری هستند و بدون آنها مشکلات زیادی برای ما به وجود خواهد آمد. یکی از مشکلاتی که در پی کمبود ویتامین به وجود خواهد آمد، ریزش مژه هاست. معمولاً در اکثر موارد، کم بودن اسیدهای چرب مورد نیاز در بدن، کمبود ویتامین D و کمبود مواد معدنی مانند روی و آهن، تاثیر بسیار زیادی در ریزش مژهها خواهد داشت. شما امکان این را دارید که با مصرف مکمل ویتامین D جلوی ریختن مژههایتان را تا آن جا که میتوانید بگیرید. البته در شرایطی مجاز هستید از ویتامین D استفاده کنید که مطمئن هستید کمبود ویتامین D دارید. علاوه بر این موضوع، مصرف غذاهایی که حاوی اسیدهای چرب، روی و آهن هستند نیز میتوانند تاثیر بسیار زیادی در بهبود شرایط شما داشته باشند.
استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی بیکیفیت
در بسیاری از موارد، ریزش مژه به واسطه استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی بیکیفیت است. استفاده مداوم از لوازم آرایشی، بهرهوری از محصولاتی که کیفیت خوبی ندارد و پاک نکردن آرایش برای مدت زمان نسبتاً طولانی، جزو آن دسته از مواردی هستند که میتوانند باعث ریزش مژههای شما شوند. شما باید سعی کنید که در کنار استفاده به اندازه و هوشمندانه از لوازم آرایشی، فقط و فقط به سراغ محصولات با کیفیت بروید. علاوه بر این موضوع، حتماً باید بعد از گذشت مدت زمان نسبتاً طولانی، به طور کامل آرایش خود را پاک کنید.
استرس شدید
شاید این نکته عجیب باشد اما استرس به عنوان یکی از اصلیترین عوامل ریزش مژه شناخته میشود. استرس در کنار عدم تعادل هورمونهای بدن، میتواند در مدت زمان نسبتاً کوتاهی فولیکول مژه شما را وارد چرخه استراحت کند و در ادامه به ریختن مژههایتان منجر شود.
مبتلا بودن به برخی بیماریها
در بسیاری از موارد، مبتلا بودن به برخی بیماریها میتواند به عنوان دلیل اصلی ریزش مژه شناخته شود. بیماریهای پوستی میتوانند تاثیرات مخربی روی قدرت و استحکام فولیکولهای مو داشته باشند و به مرور باعث ریزش مژهها میشوند.
چگونه میتوان جلوی ریزش مژهها را گرفت؟
اگر به دنبال درمان ریزش مژه بعد از کاشت هستید، یا به هر دلیلی میخواهید شرایط مژههای خود را بهبود ببخشید، باید در رابطه با روشهای تأثیر گذار در این زمینه بیشتر بدانید. اقدامات گوناگونی وجود دارند که میتوانند در زمینه بهبود شرایط مژهها تاثیرگذار باشند و به شما کمک کنند جلوی ریزش مژه هایتان را بگیرید. در ادامه برخی از مهمترین این اقدامات را برای شما نام بردهایم.
یک روتین مناسب برای بهبود شرایط مژههایتان داشته باشید
یکی از بهترین روشهایی که میتواند برای کاهش ریزش مژه گزینه عاقلانه و مناسبی باشد، برگزیدن یک روتین مناسب در این زمینه خواهد بود. برای مثال شانه کردن مداوم مژهها، استفاده از مرطوب کنندههای مناسب برای جلوگیری از خشکی مژه و تغذیه آنها، جزو آن دسته از فاکتورهایی است که میتواند جلوی ریزش مژهها را بگیرد. علاوه بر این موارد، شما باید سعی کنید به صورت مرتب باقی ماندههای آرایش روی مژههایتان را قبل از خواب به طور کامل پاک کنید تا بتوانید جلوی بروز مشکلات گوناگون را در ادامه بگیرید.
اگر کاشت مژه به سلامتی مژههایتان آسیب میزند، آنها را ریمو کنید
کاشت مژه یکی از تاثیرگذارترین اقدامات زیبایی است که در حال حاضر طرفداران زیادی پیدا کرده است. اما در برخی موارد، کاشت مژه ممکن است باعث ریزش مژهها شود. برای شروع درمان ریزش مژه بعد از کاشت و در قدم اول، شما باید مژههای موجود را ریمو کنید و بعد به دنبال روشهای درمانی دیگر باشید.
توجه به تغذیه برای جلوگیری از ریزش مژه
یکی از مهمترین اقداماتی که میتواند جلوی ریزش مژهها را بگیرد، تغذیه مژههای شما است. با استفاده از روغن تقویت مژه بندیتو، شما امکان این را خواهید داشت که به خوبی مژههای خود را تغذیه کنید و با مقاوم و مستحکم کردن آنها، جلوی ریزش مژههای خود را بگیرید. این روغن، ترکیبی چندین و چند روغن طبیعی تأثیرگذار است که میتواند به شما کمک کند بدون هیچگونه عارضه خاصی شرایط مژههای خود را بهبود ببخشید.
جمع بندی
در نتیجه، کمبود ویتامینهای خاصی مانند ویتامین A، ویتامین B7 (بیوتین)، ویتامین C و ویتامین D میتواند باعث ریزش مژهها شود. ویتامین A برای رشد سلولهای پوست و مو ضروری است، و کمبود آن میتواند منجر به خشکی و شکنندگی مژهها شود. بیوتین به تقویت موها و مژهها کمک میکند و کمبود آن میتواند باعث ریزش مژهها شود. ویتامین C نقش مهمی در تولید کلاژن و حفظ سلامت مو دارد، در حالی که ویتامین D کمبودش به اختلال در چرخه رشد مژهها و ریزش آنها منجر میشود. برای حفظ سلامت مژهها، مصرف مکملهای مناسب و تغذیه متنوع حاوی این ویتامینها میتواند کمککننده باشد.