ساعت هوشمند چیست و چه کاربردی دارد
خلاصه مطلب:
ساعتهای هوشمند ابزاری فوق العاده هستند که طراحی شدهاند تا نیازی به استفاده از گوشی برای هرکار کوچکی نداشته باشید، اطلاعات کاملتر تخصصی در اختیارتان قرار میدهد و علاوه برآن علائم حیاتی شما را نیز بررسی میکند و شما را از سلامت خودتان باخبر میکند.
عدهای استفاده از آن را هدر دادن پول میدانند و عده ای ضروری، در ادامه با ما در این مقاله کافه استایل همراه باشید تا با نقاط قوت و ضعف، همینطور مزیت های آن آشنا شویم.
ساعت هوشمند چیست؟
ساعت هوشمند در واقع نسل بعدی ساعتهای دیجیتال هستند تا شما بتوانید یک کامپیوتر بر روی مچ دست خود داشته باشید. در بسیاری از موارد مشابه گوشی شماست و صفحه لمسی دارد و کارهایی مانند: مشاهده پیامها، استفاده از ماشین حساب، شتاب سنج، ارتفاع سنج و حسگر ضربان قلب و همینطور امکانات بلوتوث و NFC، حافظه، اسپیکر، مودم های ارتباطی یا دوربین و هزاران قابلیت دیگر آن استفاده کنید درضمن ساعتهای هوشمند جز برترین اکسسوریهای ترندشده در سالهای اخیر هستند.
ساعت های مچی هوشمند از کجا آمدند؟
نگاهی کوتاه به تاریخچه اسمارت واچ(smartwatch) یا همان ساعت هوشمند بیاندازیم.
بعد از ساعتهای مچی کلاسیک که صرفا جهت نمایش زمان ایجاد شده بودند، ساعتهای دیجیتال تولید شدند که کارهایی مانند ماشین حساب یا تبدیل واحد را هم انجام میدادند و چندین دهه نیز رواج داشتند، سپس در سال 2010 شرکت هایی مانند اپل، سامسونگ و سونی تصمیم گرفتند ساعت هایی را با امکانات گوشیهای همراه را روانه بازار کنند اما میتوان گفت حضور پرقدرت اسمارت واچها توسط شرکت Pebble در سال 2013 اتفاق افتاد.
از آن پس هر روز امکانات جدیدی به ساعتها اضافه شد ولی شکل اصلی آن تغییری نکرده است و هرکس با توجه به نیاز و سلیقه خود، سبک های مختلفی را انتخاب میکند.
ساعت های هوشمند چکاری انجام میدهند؟
بطور کلی ساعت های هوشمند به 2 منظور ساخته شده اند.
1- کاربردهای عمومی و روزانه (مانند اپل واچ)
2- کاربردهای خاص (مانند garmin fenix)
اما همه آنها امکاناتی را در اختیار ما قرار میدهند.
نوتیفیکیشن:
نوتیفیکیشن یا پیامهایی که توسط ساعتهای هوشمند نشون داده میشوند مختلف اند.
ساعتهایی که به گوشی همراه متصلاند، پیامهای مهمی که در گوشی برای شما ارسال میشوند را در صفحه ساعت خود میتوانید تماشا کنید و پاسخ دهید.
اما پیامهای دیگری هم هستند که مختص خود ساعتهای هوشمند است، به عنوان مثال یکی از قابلیتهای جدید، اضافه شدن سنسور سقوط بود؛ تصور کنید شما از جایی سقوط میکنید، ساعت حر کتهای بعدی شما را تشخیص میدهد، ولی اگر متوجه حرکتی نشود پیامی به شما نشان میدهد تا مطمئن شود شما سالمید، اما اگر پاسخی دریافت نکند تصور میکند که شما آسیب دیدهاید و پیامهایی را برای کمک به شما به سایرین ارسال میکند.
برنامهها:
علاوه بر نوتیفیکیشینها، ساعتهای هوشمند برنامههایی را هم پشتیبانی میکنند، مانند ساعتهایی که برای هدف های خاصی ساخته شدهاند مثل کوهنوری یا غواصی.
این برنامهها، قابلیت استفاده راحت و بر روی مچ دست را میدهند، تا با استفاده از آن بتوانیم راحتتر به هدفمان برسیم.
کنترل رسانهها:
ساعتهایی که به گوشی شما متصلاند این قابلیت را در اختیار قرار میدهد که بتوانید رسانههای خود مانند پلیر موزیک یا پخش کننده ویدیو را کنترل کنید.
به عنوان مثال شما در حال گوش دادن به یک موسیقی هستید، کافیست با استفاده از ساعت خود صدای آن را کم یا زیاد کنید یا آن را به جلو و عقب ببرید.
پاسخ دادن به پیامها:
اگر در انیمیشنهای قدیمی، شخصیتهای ابرقهرمان را میدیدید که از طریق ساعت صحبت میکردند، اکنون شما هم میتوانید با استفاده از ساعتهای هوشمند پاسخ پیام هایتان را بدهید. پاسخ ها به شکل ویس و کلام ارسال میشوند.
ثبت فعالیتهای بدنی:
ساعتهای هوشمند قابلیت ثبت فعالیتهای بدنی شما را هم دارند. اگر شما ورزشکار هستید یا اطلاعات بیشتری از وضعیت بدنی خود را میخواهید، بهتر است از ساعتهای طبی استفاده کنید. اما اکثر ساعتهای هوشمند فعایتهایی مانند ضربان قلب و تعداد قدمها را ثبت میکنند.
مکانیابی(GPS):
اسمارت واچها عموما دارای GPS هستند که بیشترین کاربرد آن مکانیابی و تعیین مسیر هست.
انواع ساعتهای هوشمند:
ساعتهای مچی هوشمند رو میشه به طور کلی به دو دسته مجزا تقسیم بندی کرد: 1-کاربری عمومی 2- کاربری تخصصی
کاربری عمومی:
ساعتهای هوشمند این دسته برای این تولید شدند که تلفیقی از ظاهر و استایل را با کاربرد و عملکرد ایجاد کنند. از بزرگترین شرکت های فعال تو حوزه تولید ساعت های هوشمند با کاربری عمومی میتوان به این موارد اشاره کرد:
1- اپل واچ(Apple Watch): این ساعت ها توسط شرکت اپل طراحی و تولید شده اند.
2- ور او اس(Wear OS Watches): این سیستم عامل توسط گوگل طراحی شده است اما شرکت های زیادی توسط این سیستم عامل ساعت طراحی و تولید میکنند.
3- تایزن(Tizen Watches): سیستم عامل تخصصی شرکت سامسونگ برای اسمارت واچ های گلکسیاش است.
کاربری تخصصی:
دسته دیگری از ساعتهای هوشمند هستند که شکل و قابلیتهای اختصاصی برای هدفهای مشخصی گرفته اند. این ساعتها در اطلاع رسانی به شما، از وضعیت فیزیکیتان یا شرایط محیطی قوی تر عمل میکنند. بعضی از این ساعت ها به گوشی نیاز دارند برای متصل شدن و بعضی نیز بطور مستقل کار میکنند.
ساعت کوه نوردی: این ساعتها برای کوه نوردی و پیاده روی های طولانی طراحی شدهاند. امکاناتی که این ساعتها در اختیار ما قرار میدهند شامل: باتری قوی با مدت زمان شارژدهی بالا، مکان یابی و مسیریابی، بررسی علائم حیاتی، بررسی آب وهوا و ساخته شده با دوام بالا برای شرایط سخت مثل طوفان و هوای بارانی است. برای نمونه از این سبک ساعتها میشه به “گارمین فونیکس 5 پلاس(Garmin Fenix 5 Plus)” و “سونتو 9 بارو(the Suunto 9 Baro)” اشاره کرد.
ساعت غواصی: با ساعت غواصی میتوانید تنظیم کننده یا رگولاتور را به فرستنده بلوتوث متصل کنید و از امکان دریافت اطلاعاتی مثل عمق، زمان باقیمانده، دما و بسیاری عوامل مهم دیگه باخبر شوید. نمونه ساعتهای غواصی “گارمین(Garmin’s Descent Mk1)” و “سونتو(Suunto’s DX)” هستند.
ساعت پرواز: ساعت های پرواز نیز امکانات متفاوتی را در اختیارتان قرار میدهند مانند میزان اکسیژن، لوگ بوک ، نقشه حرکتی و رادار nexrad آب وهوا. مانند ساعت ساعت “گارمین دی2 دلتا(Garmin’s D2 Delta PX)”
نتیجه گیری:
در این مقاله سعی کردیم پاسخ سوال ساعت هوشمند چیست را به کاملترین شکل ممکن بدهیم و مزیتهای آن را بشماریم و توضیح مختصری هم درباره هرکدام بدهیم. تعداد زیادی از افراد، صرف کردن هزینه برای ساعتهای هوشمند را بیهوده میدانند چرا که برای کاربریهای عمومی، گوشی همراه را کافی میدانند، اما میلیونها تومان صرف خرید ساعتهای مکانیکی عملا بدون کاربرد و صرفا جهت برند که بنحوی یکی از المانهای شیک پوشی شده است میکنند. برای بعضی از موارد تخصصی استفاده از ساعتهای هوشمند غیرقابل اجتناب هستند، اما برای کاربری عمومی مهمترین عاملی که میتواند شما را ترغیب کند، حس جذابیت و خاص بودن است و در کنار آن میتوانید از خدمات آن برای راحتی استفاده کنید تا نیاز نباشد برای پاسخ به تماس ها و پیامها مدام گوشی خود را استفاده کنید و کاراهای دیگری که در بالا اشاره شد. با توجه به رشد سالانه فروش گجتهای الکترونیکی و همینطور ساعت های هوشمند احتمالا تا چندین سال دیگه همه ما یک اسمارت واچ در دست خود داشته باشیم، درست مانند گوشیهای هوشمند که امروزه یکی از الزامات زندگی اکثر ما محسوب میشود.